Λουκούμια με προζύμι

21.05.2009

Υλικά (για μια πιατέλα)

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτηράκι ρακή
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαστίχα
  • 2 κουτ. σούπας μαγιά ή 4 προζύμι ή 1,5 κουτ. σούπας σόδα ή αμμωνία
  • Αλεύρι (όσο σηκώσει) Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. μέλι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • Κανέλα

Εκτέλεση
1. Αν χρησιμοποιήσετε μαγιά ή προζύμι, τα ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ με μισό κιλό αλεύρι και λίγο ζεστό νερό.

2. Την επομένη προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Την αφήνετε να φουσκώσει. Μετά τη χωρίζετε σε κομμάτια, τα πλάθετε σχοινάκια, τα κόβετε παραλληλόγραμμα σαν λουκούμια και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.

3. Μόλις τα βγάλετε, τα βουτάτε στο σιρόπι που έχετε στο μεταξύ ετοιμάσει και το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ