Υλικά
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό καρύδια
- 1 κιλό φιστίκια ή αμύγδαλα
- 50 γραμμ. σουσάμι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας κανέλα
- 1 κιλό φύλλο κρούστας (τύπου Βηρυτού)
- 1 1/2 ποτήρι λάδι
Για το σιρόπι:
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα καρύδια, τα φιστίκια, το σουσάμι και την κανέλα και τα χτυπάτε στο γουδί.
2. Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες, τις αλείφετε με λάδι και τις πασπαλίζετε με τη γέμιση, αφήνοντας λίγο περιθώριο στις άκρες.
3. Με ένα λεπτό ξύλο, αρχίζοντας από κάτω, το τυλίγετε και το σουρώνετε σπρώχνοντάς το από τις άκρες προς τα μέσα (πάνω στο ξύλο).
4. Τραβάτε τα ζουρναδάκια σουρωμένα και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.