Τι έχουμε:
- 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- το ξύσμα και το χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κουταλιές κακάο
- 3 κουταλιές Βιτάμ Soft για τα φορμάκια
- αλεύρι για τα φορμάκια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα ξύνουμε στον τρίφτη και τα στύβουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
Λιώνουμε το Βιτάμ Κλασικό σε ένα κατσαρολάκι.
Εν τω μεταξύ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε δύο μπολ.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι η μαρέγκα να «δέσει». Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι μας, από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε απαλά και μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ Κλασικό, το χυμό, το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια αφαιρούμε από το μείγμα περίπου 1 1/2 φλιτζάνι, το βάζουμε σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και να ενωθεί με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Αλείφουμε με ένα πινέλο, περίπου 10 φορμάκια, με το Βιτάμ Soft, κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι και γεμίζουμε κάθε φορμάκι μέχρι τη μέση με το λευκό μείγμα. Βάζουμε μετά μια κουταλιά από το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε με ένα μικρό πιρούνι, ώστε να αναμειχθούν το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα.
Κατόπιν βάζουμε τα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Μόλις τα κεκάκια ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεκάκια περιχυμένα με σιρόπι σοκολάτας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Ελληνικός καφές.