Κέικ με τζίντζερ

03.07.2009
Με ιδιαίτερη μυρωδιά!

Τι έχουμε:

  • 2 1/2 φλιτζ. Φαρίνα Αλλατίνη
  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ρίζα τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 5 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Soft για την φόρμα

Τι κάνουμε:
Ξύνουμε το τζίντζερ στο ψιλό μέρος του τρίφτη.

Κοσκινίζουμε τη Φαρίνα και τη βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ Κλασικό, μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα.

Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τη φαρίνα, οπότε δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε έως ότου γίνουν τα υλικά μας ένα ομοιογενές μείγμα.

Μόλις ενοποιηθεί το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε το τζίντζερ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μια φόρμα με το Βιτάμ Soft, την αλευρώνουμε, την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι, κατόπιν ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.

Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Συμβουλή
Για να διατηρηθεί για καιρό το άρωμα του τζίντζερ, θα πρέπει να το βάλουμε σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς και να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Καφές εσπρέσο.