Γαρίδες κοκτέιλ

12.02.2009
Σερβιρισμένες με πρωτότυπο τρόπο!

Τι έχουμε:

  • 10 γαρίδες Νο 1
  • 2/3 ποτηράκι ουίσκι
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύλινα καλαμάκια

Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες, εκτός από την ουρά και το κεφάλι, τις πλένουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ουίσκι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κάρβουνα ή προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλ.

Αφού μαριναριστούν οι γαρίδες, τις στραγγίζουμε από τη μαρινάδα και περνάμε κάθε γαρίδα κατά μήκος του σώματός της σε ένα καλαμάκι.

Ψήνουμε τις γαρίδες στη σχάρα ή στο τηγάνι γκρίλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν παίρνουμε τα καλαμάκια, τα βάζουμε σε ποτήρια με πάγο και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορούμε να πασπαλίσουμε τις γαρίδες με θυμάρι ή ρίγανη ΑΝΑΤΟLΙ.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Μαντινείας.