Τι έχουμε:
- 2 1/2 φλιτζ. Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 1 πακετάκι μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 3 βανίλιες
- αλεύρι για τη φόρμα
Για το γλάσο:
- 800 γραμ. λευκή σοκολάτα
- 1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Βάζουμε τη μαργαρίνη (κρατάμε 1 κουταλιά για τη φόρμα) στο μπολ του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στην υψηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ τη Φαρίνα Αλλατίνη λίγη λίγη, τις βανίλιες και το γάλα.
Μόλις τα υλικά μας γίνουν ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα, χαμηλώνουμε σταδιακά την ταχύτητα του μίξερ και τέλος το κλείνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά.
Οταν το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε στη μέση οριζόντια και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν απλώνουμε στη μια φέτα λίγο από το γλάσο σοκολάτας και σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα του κέικ.
Απλώνουμε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του το υπόλοιπο γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Συμβουλή
Μπορούμε να φτιάξουμε το γλάσο και με κουβερτούρα.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.