Μελόπιτα με σμυρνιό

24.09.2009
Μια πίτα γεμάτη άρωμα και γεύση!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό φρέσκια γλυκιά μυζήθρα
  • 1 1/2 φλιτζ. μέλι
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη για το ταψί
  • 2 κουταλιές αλεύρι για το ταψί
  • 1 κουταλάκι μείγμα για γλυκά Σμυρνιό ANATOLI

Για το γαρνίρισμα:

  • μέλι
  • μείγμα για γλυκά Σμυρνιό ANATOLI
  • φύλλα δυόσμου

Τι κάνουμε:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μυζήθρα, θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το Σμυρνιό ANATOLI και τα χτυπάμε έως ότου ενωθούν τα υλικά και το μείγμα γίνει αφράτο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα με μαργαρίνη, την αλευρώνουμε και την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μιασπάτουλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μελόπιτας.Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνουμε τη μελόπιτα να κρυώσει λίγο, την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με λίγο μέλι και την πασπαλίζουμε με Σμυρνιό ΑΝΑΤΟLΙ.

Σερβίρουμε σε κομμάτια, γαρνιρισμένη με κλωναράκια δυόσμου.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια.

το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.