Λουκάνικο με φακές

17.02.2009
«Πάντρεμα» γεύσεων!

Τι έχουμε:

  • 4-5 λουκάνικα τύπου Βαυαρίας
  • 1 φλιτζ. φακές, βρασμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 6-7 μανιτάρια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό
  • 8 κουταλιές λάδι ελιάς
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • μείγμα πιπεριού και λεμονιού ΑΝΑΤΟLΙ

Για το γαρνίρισμα:

  • Φύλλα μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα πασπαλίζοντάς με το μείγμα πιπεριού και λεμονιού ΑΝΑΤΟLΙ.

Φροντίζουμε να τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές έως ότου ροδίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.

Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τα λουκάνικα σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες έως ότου χρυσίσει.

Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κομματάκια, τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις βρασμένες φακές.

Αφήνουμε να σοταριστούν ανακατεύοντας διαρκώς, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το αλάτι.

Λίγο πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και όταν σωθούν τα υγρά κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε τα λουκάνικα με λίγο ακόμα από το μείγμα πιπεριού και λεμονιού ΑΝΑΤΟLΙ, και τα συνοδεύουμε με τις φακές.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για να μαλακώσουν τα λουκάνικα πριν τα σοτάρουμε τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.