Αμυγδαλωτοί κουραμπιέδες

18.12.2008
Λίγο βούτυρο, μερικά αυγά και πολύ ζάχαρη άχνη είναι αρκετά για να δημιουργήσεις ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Λίγο βούτυρο, μερικά αυγά και πολύ ζάχαρη άχνη είναι αρκετά για να δημιουργήσεις ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Υλικά

  • 600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα

  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος

  • 2 κρόκοι αυγών

  • 225 γρ. ζάχαρη ψιλή

  • 900 γρ. αλεύρι

  • 2 κουταλάκια κανέλα

  • 1 φλιτζανάκι λικερ

  • Αχνη ζάχαρη

Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.

  2. Οταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  3. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

  4. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. (Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρια του μίξερ γιατί το μίγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης.) Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

  5. Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

  6. Οταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.