Λίγο βούτυρο, μερικά αυγά και πολύ ζάχαρη άχνη είναι αρκετά για να δημιουργήσεις ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Υλικά
-
600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
-
600 γρ. βούτυρο γάλακτος
-
2 κρόκοι αυγών
-
225 γρ. ζάχαρη ψιλή
-
900 γρ. αλεύρι
-
2 κουταλάκια κανέλα
-
1 φλιτζανάκι λικερ
-
Αχνη ζάχαρη
Ετοιμασία
-
Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.
-
Οταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
-
Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. (Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρια του μίξερ γιατί το μίγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης.) Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
-
Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
-
Οταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.