Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά και πεντανόστιμα γλυκά τωων γιορτών, τα πασίγνωστα μελομακάρονα.
Υλικά:
Σιρόπι:
Εκτέλεση
1. Αρχικά χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. 2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και το κονιάκ. 3. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι. 4. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή. 5. Επειτα πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο. Με ένα πιρούνι τα πιέζουμε ελαφρά. 6. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. 7. Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. 8. Βουτάμε τα μελομακάρονα για περίπου ένα λεπτό στο σιρόπι και όταν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Για να πετύχει το μέλωμα, φροντίζουμε να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστά τα μελομακάρονα.