Μελομακάρονα με καρύδια

18.12.2015
Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά και πεντανόστιμα γλυκά τωων γιορτών, τα πασίγνωστα μελομακάρονα.

Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ ένα από τα πιο παραδοσιακά και πεντανόστιμα γλυκά τωων γιορτών, τα πασίγνωστα μελομακάρονα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1/2 φλιτζάνι νερό.
  • 1 κουταλιά μέλι.
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
  • Ξύσμα πορτοκαλιού.
  • 1 κουταλιά κανελογαρίφαλα σε σκόνη.
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
  • 3 -4 φλιτζάνια αλεύρι.
  • Σιρόπι:

  • 1 φλιτζάνι νερό.
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 1 φλιτζάνι μέλι.
  • 1 ξυλαράκι κανέλα.
  • 1 φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα καρύδια.
  • Εκτέλεση

    1. Αρχικά χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. 2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, το μέλι, τη σόδα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και το κονιάκ. 3. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι. 4. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή. 5. Επειτα πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο. Με ένα πιρούνι τα πιέζουμε ελαφρά. 6. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. 7. Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και την κανέλα. 8. Βουτάμε τα μελομακάρονα για περίπου ένα λεπτό στο σιρόπι και όταν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Για να πετύχει το μέλωμα, φροντίζουμε να είναι κρύο το σιρόπι και ζεστά τα μελομακάρονα.