Τι έχουμε:
Για τη βάση:
- 1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
- 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Για την κρέμα:
- 4 φλιτζ. κρέμα τυριού
- 2 1/2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 200 γραμ. φράουλες
- 100 γραμ. αγριοφράουλες
- 1 λαδόκολλα
Για το γαρνίρισμα:
- 1 φλιτζ. σιρόπι φράουλας
Τι κάνουμε:
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα, τα μπισκότα και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Στρώνουμε σε μία φόρμα με έλασμα τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύπτει τα πλαϊνά της τοιχώματα. Προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και το πατάμε με το χέρι μας, φορώντας πλαστικά γάντια, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας ομοιόμορφα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να κρυώσει η σοκολάτα και να δέσει το μείγμα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα τυριού με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο και τα ανακατεύουμε απαλά με μία πλαστική σπάτουλα έως ότου ενωθούν τα υλικά.
Αφού κρυώσει η βάση, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις φράουλες και τις αγριοφράουλες. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα τις φράουλες και τις αγριοφράουλες.
Βάζουμε το τσιζ κέικ στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρουμε σε κομμάτια γαρνίροντας με το σιρόπι.
Συμβουλή
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σιρόπι φράουλας με σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.