Τι έχουμε:
- 800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου Νορβηγικού Βακαλάου
Για το πανάρισμα:
- 1 φλιτζ. φακή κόκκινη
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. φρυγανιά
Για το γαρνίρισμα:
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τι κάνουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τις φακές σε ένα μπολ με νερό. Καθαρίζουμε τον Νορβηγικό Βακαλάο, τον κόβουμε σε κομμάτια, τον πλένουμε και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στη συνέχεια, βράζουμε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με νερό για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το μείγμα για το πανάρισμα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη φακή για περίπου μισή ώρα και όταν μαλακώσει τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και τη φρυγανιά, τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά στο γκριλ ώστε να γκρατιναριστούν.
Ρίχνουμε το μείγμα της φρυγανιάς και του αμύγδαλου στο μπολ με τη φακή και τα ανακατεύουμε ώστε να ομοιογενοποιηθούν.
Πανάρουμε τα κομμάτια του βακαλάου στο μείγμα φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε τα κομμάτια του βακαλάου πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί να βράσουμε τα κομμάτια του βακαλάου να τα ψήσουμε στον ατμό.
το κατάλληλο κρασί Αθήρι.