Τι έχουμε:
- 3 φιλέτα κοτόπουλου
- 8 μανιτάρια
- 3 κρεμμύδια
- 3 πιπεριές πράσινες
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- χυμό από 2 λεμόνια
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 2 μικρά αγγουράκια
- 1 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κλωναράκι άνηθο
- αλάτι
- 8 καλαμάκια για σουβλάκια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Κατόπιν καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε το καθένα σε 6 κομμάτια. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα καλαμάκι και περνάμε εναλλάξ πιπεριά, ένα κομματάκι από κοτόπουλο, κρεμμύδι, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με ένα μανιτάρι. Κάνουμε το ίδιο ώστε να γεμίσουμε όλα τα καλαμάκια. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ στηνφωτιά και ψήνουμε τα καλαμάκια γυρνώντας τα απ' όλες τις πλευρές, περιχύνοντας κάθε λίγο με το μείγμα λεμονιού.
Οταν ψηθούν, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε τα αγγουράκια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια συνοδεύοντάς τα με τη σαλάτα.
Συμβουλή
Μμορούμε να ψήσουμε τα σουβλάκια στον φούρνο.
το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.