Τι έχουμε:
- 4 αβγά
- 5 κουταλιές γάλα
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 150 γραμ. μοτσαρέλα
- 1/2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά λάδι ελιάς
- 3 - 4 κλωναράκια σχοινόπρασο
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια σχοινόπρασου
Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε την ντομάτα σε καυτό νερό για 1 λεπτό, την ξεφλουδίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Πλένουμε και κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν, έως ότου απορροφηθούν τα υγρά.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα θρυμματισμένη με το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν αρχίσει να δένει, ξεκολλάμε την ομελέτα με μια σπάτουλα από τα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιού.
Οταν έχει χρυσίσει από κάτω, την αναποδογυρίζουμε με ένα μεγάλο πιάτο. Την αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια πιατέλα.
Στρώνουμε μέχρι τη μέση της ομελέτας τη σάλτσα και από πάνω απλώνουμε το μείγμα με το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο. Διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση ώστε να δημιουργηθεί μισοφέγγαρο και σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένα και ολόκληρα κλωναράκια σχοινόπρασου.
Συμβουλή
Μπορούμε στο μείγμα των αβγών να ρίξουμε 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
το κατάλληλο κρασί chardonnay.