Ατομική ομελέτα
Χρόνος παρασκευής: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
- Αβγά φρέσκα 8
ΥΛΙΚΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑΣ
- Σπαράγγια πράσινα χοντρά 64
- Σπαράγγια πράσινα λεπτά και τρυφερά 10
- Ελαιόλαδο 20 ml
- Βούτυρο 120 gr
- ζωμό λευκό πουλερικών 1 lt
- Παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 80 gr
ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΥΚΕΥΣΗΣ
- Αλάτι ψιλό
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΩΝ
- Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρέστε το σκληρό μέρος και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Σ ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε τα σπαράγγια που είναι κομμένα σε κομμάτια, αλατίστε και αφήστε να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τον λευκό ζωμό πουλερικών, σκεπάστε το σκεύος και αφήστε να συρρικνωθεί το υγρό μέχρι να λιώσουν σχεδόν τα σπαράγγια.
- Κατόπιν στραγγίστε τα και περάστε τα από το μίξερ για να κάνετε πουρέ. Περάστε τα από κόσκινο και αφαιρέστε ίνες που τυχόν έχουν μείνει. Αφήστε τον πουρέ να κρυώσει.
- Από τα λεπτά σπαράγγια κόψτε τις κορυφούλες με το τρυφερό μέρος και βυθίστε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει. Οταν βράσουν al dente, βγάλτε τα από το νερό, στραγγίστε τα και τοποθετήστε τα αμέσως σε απορροφητική πετσέτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑΣ
- Πάρτε 8 μπολάκια και βάλτε μέσα στο καθένα από 100 gr πουρέ σπαραγγιών, 10 gr παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, 1 αβγό και λίγο αλάτι. Σ ένα τηγάνι αντικολλητικό διαμέτρου 12 cm, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο μ ένα κομματάκι βούτυρο.
- Τοποθετήστε τα τρυφερά σπαράγγια al dente, αφού πρώτα τα έχετε κόψει κατά μήκος, σε τηγανάκι δημιουργώντας σχέδιο με τις κορυφούλες προς τα έξω.
- Ζεστάνετε το τηγάνι και μόλις το βούτυρο αρχίζει να αφρίζει, ρίξτε το περιεχόμενο σε ένα μπολάκι.
- Ψήστε σε σιγανή φωτιά την ομελέτα ροδίζοντάς την ελαφρώς.
- Αναποδογυρίστε την για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες ομελέτες.
- Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και ροδέλες από ωμά τρυφερά σπαράγγια. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι.