Καλαμαράκια μπακλαβαδωτά

06.11.2008
Το σκόρδο κάνει τη διαφορά!

Τι έχουμε:

  • 10 καλαμαράκια
  • 4 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φέτες ψωμιού ψημένες στον φούρνο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλωναράκια σχοινόπρασο

Τι κάνουμε:

Χωρίζουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια, αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη, τα έντερα και το χόνδρο τους. Βγάζουμε τα μάτια από τα πλοκάμια και τα ξεπλένουμε όλα μαζί καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, για να φύγει όλο το μελάνι τους.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε δύο κομμάτια το σώμα από τα καλαμαράκια κατά μήκος και χαρακώνουμε την επιφάνειά τους μπακλαβαδωτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.

Αλείφουμε με Βιτάμ τα πλοκάμια και τα κομμάτια από τα καλαμαράκια, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σκόρδο και πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο και σβήνουμε τα καλαμαράκια με το κρασί.

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε ένα μπολ με φρυγανισμένο ψωμί, πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια σχοινόπρασου.

Συμβουλή
Φροντίζουμε να μην ψήσουμε πάρα πολύ τα καλαμαράκια για να μη σκληρύνουν.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νεμέας.