Τι έχουμε:
- 2 αγγούρια
- χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι
- 2 κλωναράκια άνηθο
- αλάτι χοντρό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα αγγούρια, τα κόβουμε με τη φλούδα τους σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα αγγούρια.
Πλένουμε το λεμόνι, το ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη φλούδα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα αγγούρια.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για άνηθο, να βάλουμε μαϊντανό και να προσθέσουμε 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.