Ομελέτα με σπαράγγια

01.10.2008
Για να πάρουμε ενέργεια και βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 4-5 λευκά σπαράγγια
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι

Για την ομελέτα:

  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε το 1/4 από το σκληρό μέροςκάθε σπαραγγιού, κόβουμε ένα εκατοστό από το κάτω μέρος και τα ξεπλένουμε. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με το αναδευτήρι, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και το γέρνουμε ελαφρά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, σπρώχνουμε τα αβγά προς το κέντρο του τηγανιού και συνεχίζουμε να το γέρνουμε, ώστε τα αβγά να πήξουν.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο, στρογγυλό πιάτο και την τοποθετούμε πάλι πίσω στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε την ομελέτα σε μια πιατέλα, βάζουμε πάνω τα σπαράγγια, στραγγισμένα, τη διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για λευκά σπαράγγια να χρησιμοποιήσουμε πράσινα.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.