Τι έχουμε:
- 7-8 λευκά σπαράγγια
- 7-8 φέτες μπέικον
- 2 κουταλιές τριμμένο τυρί
- 1 κουταλιά βιτάμ
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1 λαδόκολλα
Τι κάνουμε:
Ξεφλουδίζουμε το 1/4 από το σκληρό μέρος κάθε σπαραγγιού, κόβουμε ένα εκατοστό από το κάτω μέρος και τα ξεπλένουμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα βράζουμε για περίπου 8-10 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε από το νερό και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Τυλίγουμε κάθε σπαράγγι με μια φέτα μπέικον και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με τη λαδόκολλα και αλειμμένη με το βιτάμ.
Ψήνουμε στο γκριλ για 8-10 λεπτά έως ότου ψηθεί το μπέικον.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με φύλλα ρόκας, πασπαλίζοντάς τα με το τυρί.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μπέικον να χρησιμοποιήσουμε προσούτο αλλά χωρίς να το ψήσουμε.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.