Τι έχουμε:
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
- 1 φλιτζ. γάλα
- 150 γραμ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 3 κουταλιές κακάο σκόνη
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι άρωμα μέντας
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- 10-12 φορμάκια για μάφινς
Τι κάνουμε:
Μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα μάφινς βγάζουμε το ΒΙΤΑΜ από το ψυγείο, ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας συνεχώς και ρίχνοντας λίγο από το μείγμα με το αλεύρι.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το άρωμα της μέντας, την κουβερτούρα και χτυπάμε, έως ότου τα υλικά ενωθούν. Ρίχνουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά φορμάκια για μάφινς, φροντίζοντας να τα γεμίσουμε κατά τα τρία τέταρτα.
Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 15-20 λεπτά.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.