Τι έχουμε:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 φλιτζ. κορν φλάουερ
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μαστίχα
- 1 φακελάκι ζελατίνη
- 1 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και διαλύουμε το κορν φλάουερ.
Σε ένα γουδί κοπανίζουμε τη μαστίχα μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη, για να μη μας κολλήσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη μαστίχα, τη ζελατίνη, το ανθόνερο, τα αμύγδαλα και το διαλυμένο κορν φλάουερ, ανακατεύοντας για να ενωθούν.
Βράζουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου το μείγμα πήξει.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 8 ώρες.
Όταν παγώσει το μείγμα, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε τη ζάχαρη άχνη.
Με μια σπάτουλα βγάζουμε προσεχτικά τα λουκούμια από το ταψί και τα πανάρουμε στη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Συμβουλή
Για να μη χάσουν τα λουκούμια τη φρεσκάδα τους, τα α?οθηκεύουμε σε αεροστεγή γυάλα ή δοχείο, μακριά α?ό υγρασία.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.