Πολύχρωμη σαλάτα

06.11.2008
Για να δώσουμε χρώμα στο τραπέζι μας

Τι έχουμε:

  • 1/2 μαρούλι
  • 1/2 iceberg
  • 4-5 φύλλα μοβ λάχανο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα

(Για τη σος )

  • 3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι χονδρό

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και του iceberg, τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα χοντροκόβουμε με τα δάχτυλά μας, μέσα σε ένα βαθύ μπολ ή μία σαλατιέρα.

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, πλένουμε τα φύλλα του μοβ λάχανου και τα κόβουμε πάνω σε μία επιφάνεια εργασίας σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν). Προσθέτουμε τις λωρίδες του καρότου και του λάχανου στο μπολ και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φέτα στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα λαχανικά του μπολ.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, τα κόβουμε σε ροδέλες και τις ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπαλσάμικο, το λάδι, το αλάτι, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως ρόκα κ.λ.π.

Το κατάλληλο κρασί: Λευκό Αθήρι.