Τι έχουμε:
- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 φλιτζ. ρύζι
- 1 κεσεδάκι μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 6 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών βρασμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- Κλωναράκια άγριας μέντας
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 20-25 λεπτά έως ότου ασπρίσουν.
Αφού βράσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό στο οποίο έβρασαν. Μόλις κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε σε κομματάκια, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το μισό από το ΒΙΤΑΜ, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου χρυσίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου κάψει. Σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, λίγο λίγο το ζωμό από το κοτόπουλο και τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου απορροφηθεί από το ρύζι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Συγχρόνως σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια στην κατσαρόλα με το ρύζι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια, τα κομματάκια από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γαρνίρουμε με κλωναράκια άγριας μέντας.
Συμβουλή
Αντί να βράσουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, μπορούμε να τα ψήσουμε.
Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.