Σαλάτα με κοτόπουλο και γίγαντες

20.11.2008
Για να ανοίξει η όρεξη και η διάθεση

Τι έχουμε:

  • 2-3 φιλέτα κοτόπουλου
  • 250 γραμ. γίγαντες
  • 6 ντοματάκια
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. ελιές Καλαμών
  • 1/2 φλιτζ. ελιές Αγρινίου
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τους γίγαντες να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό.

Την επόμενη τους ξεπλένουμε και τους στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 1 κουταλιά λάδι, βράζουμε τους γίγαντες για περίπου 50 λεπτά. Μόλις βράσουν, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε ένα μπολ.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση, τα πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών, για περίπου 30 λεπτά έως ότου ασπρίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.

Εν τω μεταξύ πλένουμε, καθαρίζουμε, κόβουμε στη μέση τα ντοματάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τους γίγαντες. Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ το κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φιλέτα κοτόπουλου, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε να περιχύσουμε τη σαλάτα με ξίδι χτυπημένο με λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.