Σοκολατένιο Lava Cake σε κούπα . Έτοιμο σε 2 λεπτά!

01.03.2025
Σοκολατένιο Lava Cake σε κούπα . Έτοιμο σε 2 λεπτά!
Χωρίς κόπο, χωρίς άγχος, το τέλειο γλυκό για τις βραδινές -και όχι μόνο- λιγούρες!

Αν έχεις μια ξαφνική late-night λιγούρα για κάτι γλυκό και σοκολατένιο, σε χρόνο dt, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει! Το σοκολατένιο lava cake σε κούπα γίνεται πανεύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων και έχει την τέλεια υγρή σοκολατένια καρδιά που λιώνει στο στόμα.

Υλικά (για 1 μερίδα)

• 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κ.σ. ζάχαρη
• 2 κ.σ. κακάο άγλυκο
• ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• Μια πρέζα αλάτι
• 3 κ.σ. γάλα
• 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
• ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1 μικρό κομμάτι κουβερτούρα ή 1 κ.γ. νουτέλα για τη γέμιση

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κούπα (που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων), ανακάτεψε όλα τα στεγνά υλικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
2. Πρόσθεσε το γάλα, το ηλιέλαιο (ή το βούτυρο) και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις ένα λείο μείγμα χωρίς σβόλους.
3. Στο κέντρο του μείγματος, βάλε ένα κομματάκι κουβερτούρας ή μια κουταλιά νουτέλα. Μην το ανακατέψεις – απλά πίεσέ το ελαφρώς να καλυφθεί από τη ζύμη.
4. Ψήσε στον φούρνο μικροκυμάτων για 60-90 δευτερόλεπτα (ανάλογα με την ισχύ του φούρνου σου). Το κέντρο πρέπει να παραμείνει ελαφρώς υγρό και σοκολατένιο.
5. Άφησέ το να κρυώσει για 1 λεπτό και… απόλαυσε το πιο σοκολατένιο, λαχταριστό lava cake σε κούπα!

Extra Tips

Για έξτρα απόλαυση, πρόσθεσε μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω.
Θέλεις πιο έντονη σοκολατένια γεύση; Αντί για νερό ή γάλα, χρησιμοποίησε ζεστό εσπρέσο.
Αν δεν έχεις κουβερτούρα, μπορείς να προσθέσεις λίγη κρέμα φουντουκιού ή ακόμα και ένα κομματάκι σοκολάτας γάλακτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 01.03.2025 - 13:20