Ξεκίνα τη χρονιά σου δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία σου! Και τι καλύτερο από το να βάλεις στην καθημερινότητά σου ένα ενεργειακό ρόφημα που δεν ΄έχει συντηρητικά ούτε... ύποπτες ουσίες αλλά βασίζεται σε υλικά που έχεις στο ψυγείο σου.
Βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του κουρκουμά που είναι γνωστό αντιοξειδωτικό και αντικαρκινικό μπαχαρικό και στο ginger, που θα σε βοηθήσει αφάνταστα στην πέψη ενώ δίνει boost στο ανοσοποιητικό σου έτσι ώστε να προφυλαχτείς από τις ιω΄σεις.
Στη γεύση είναι λίγο spicy αλλά έχει υπέροχο φρουτώδες άρωμα χάρη στο μήλο και το πορτοκάλι.
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης σού δείχνει πόσο απλό είναι να φτιάξεις 250ml από αυτόν τον χυμό που μπορείς να φυλάξεις 2 μέρες στο ψυγείο σου.
Θα χρειαστείς:
- 150 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- 1,5 κ.γ. κουρκουμά
- 2 πράσινα μήλα
- 3 καρότα
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Χυμό από 4 πορτοκάλια
- 100 γρ. μέλι (1/4 της κούπας)
- 1,5 κούπα νερό (360 γρ.)
- Πιπέρι
Για να φτιάξεις το ρόφημα, καθάρισε το τζίντζερ, στίψε τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, καθάρισε τα καρότα και πλύνε καλά τα μήλα (θα χρειαστείς και τη φλούδα).
Κόψε το τζίντζερ, τα μήλα και τα καρότα σε κομμάτια και βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Άλεσε μέχρι να γίνουν ομοιογενής χυλός.
Πάρε ένα μεγάλο μπολ και ένα μεγάλο σουρωτήρι. Ρίξε το μίγμα του μπλέντερ στο σουρωτήρι.
Με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι πάτησε τον πολτό στο σουρωτήρι για να χωρίσουν τα υγρά από τα στερεά.
Βάλε τον χυμό του μπολ σε ένα βάζο με καπάκι και διατήρησέ τον στο ψυγείο αν δεν τον καταναλώσεις εκείνη την ώρα.
Μην πετάξεις τον πολτό. Τρώγεται ωραιότατα σαν φρουτόκρεμα ή σαν άλειμμα στο ψωμί σου.