Υλικά:
- 1 τσουρέκι
- 500 ml γάλα
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 2 γερές πρέζες κανέλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
για το σιρόπι:
- 2 φλ ζάχαρη
- 2 φλ νερό
- 1 γερή πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα για 10 λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί, άγλυκη.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Αφήνουμε να τραβήξει περίπου 10 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
- Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλ γάλα που κρατήσαμε.
- Δένουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε πάνω από δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλυαρό.
- Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε καλύπτουμε με την σαντιγί.