Ο Βασίλης Καλλίδης προτείνει το απόλυτο γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι: Εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα βανίλιας

19.04.2022
Ο Βασίλης Καλλίδης προτείνει το απόλυτο γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι: Εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα βανίλιας
Μετά το Πασχαλινό τραπέζι χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα γλυκό για να ολοκληρώσεις με επιτυχία το γιορτινό σου γεύμα. Αλλά θα έχει μεγάλυτερη αξία για τους καλεσμένους σου αν αυτό το γλυκό το φτιάξεις εσύ η ίδια με τα χεράκια σου και ειδικά αν η συνταγή είναι του αγαπημένου σου σεφ Βασίλη Καλλίδη. Ένα εκμέκ με τσουρέκι και κρέμα βανίλιας θα τους εντυπωσιάσει όλους! Δες παρακάτω πώς το φτιάχνει ο Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος μας έχει ήδη χαρίσει και μια απίθανη συνταγή για νηστίσιμους ρεβυθοκεφτέδες.

Υλικά:

  • 1 τσουρέκι
  • 500 ml γάλα
  • 1 φλ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • 2 γερές πρέζες κανέλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος

για το σιρόπι:

  • 2 φλ ζάχαρη
  • 2 φλ νερό
  • 1 γερή πρέζα κανέλα

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα για 10 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί, άγλυκη.
  • Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρέξ.
  • Περιχύνουμε με το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να τραβήξει περίπου 10 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με την κανέλα.
  • Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1/2 φλ γάλα που κρατήσαμε.
  • Δένουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε πάνω από δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό να γίνει χλυαρό.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Πριν σερβίρουμε καλύπτουμε με την σαντιγί.