Η σφολιάτα συναντά την πίτσα σε αυτό το έξυπνο και λαχτατιστό σνακ, με τα πιο νόστιμα υλικά. Για την χορτοφαγική του εκδοχή, παράλειψε το πεπερόνι και πρόσθεσε μαγειρεμένα μανιτάρια σε φέτες που έχουν στεγνώσει.
Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:
Συστατικά
400 γραμμάρια κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
3 κουταλιές της σούπας μαρινάρα
50 γραμμάρια τριμμένο μείγμα ιταλικού τυριού (περίπου ½ φλιτζάνι)
¼ φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C. Κόψε το φύλλο σφολιάτας σε 6 τρίγωνα. Κάλυψε κάθε τρίγωνο ομοιόμορφα με μαρινάρα, τυρί και πεπερόνι.
Ξεκινώντας με το πιο φαρδύ άκρο, τύλιξε τα τρίγωνα και τοποθέτησε την άκρη προς τα κάτω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Άλειψε με αυγό και πασπάλισε ομοιόμορφα με ρίγανη.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 40 λεπτά.