Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και να μαγειρεύουμε το κουνουπίδι βραστό. Τι θα έλεγες αυτή τη φορά, να το δοκίμαζες στην ψητή, καυτερή του εκδοχή;
Γλασαρισμένος σολομός με ρύζι μπρόκολου
Δες εδώ πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Υλικά
1/2 κεφάλι κουνουπιδιού κομμένο σε μπουκίτσες
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές σκόρδο σε σκόνη
1/4 σακουλιού αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας γάλα
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220°C. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τις μπουκίτσες με αλάτι και λάδι και ανακάτεψε μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπάλισε τη σκόνη σκόρδου και το αλεύρι και ανακάτεψε ξανά. Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα όλες οι μπουκίτσες με το κουρκούτι.
Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποίησε τις μπουκίτσες. Ψήσε στους 220°C για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε την καυτερή σάλτσα με τις 3 κ.σ. λάδι. Όταν ροδίσουν οι μπουκιές, βαλε τις στο ζεστό μείγμα σάλτσας-λαδιού και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Μετάφερε ξανά στο ταψί και ψήσε για άλλα 5 λεπτά.
Σέρβιρε με λίγη κρέμα γάλακτος.
*Μπορείς να το κάνεις vegan και χωρίς να περιέχει γλουτένη αντικαθιστώντας το γάλα με σόγια ή αμύγδαλο και το αλεύρι από αλεύρι με αμύγδαλο.