Συστατικά
- 330 γραμμάρια γλάσο royal icing
- Πράσινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 2 ημί-μαλακά μπαστούνια καραμέλας (όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κίτρινο)
- στυλό ζαχαροπλαστικής (icing pen), για διακόσμηση με άχνη
- Μπαλάκια μιμόζας με ζάχαρη ή πέρλες κόκκινης ζάχαρης, για διακόσμηση
Μελομακάρονα έφτιαξες: Ιδού η πιο εύκολη συνταγή και ένα μυστικό
Ζύμη μπισκότων
- 250 γρ βούτυρο ανάλατο, ψιλοκομμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- ⅔ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ¼ κούπες απλό αλεύρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Για να φτιάξεις τη ζύμη: χτύπα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη. Μετάφερέ τη σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποηθούν καλά. Αναποδογύρισέ το σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Σχημάτισε μια μαλακή ζύμη. Χώρισέ τη στη μέση. Τύλιξε κάθε μερίδα σε πλαστική μεμβράνη. Βάλε τη στο ψυγείο για 1 ώρα, ή μέχρι να σφίξει, πριν τη χρησιμοποιήσεις.
Άνοιξε κάθε μερίδα ζύμης μπισκότου ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος μέχρι ½ εκ. πάχους.
Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, 13 εκατοστών, κόψε 14 κομμάτια, ξαναπλάθοντας τη ζύμη όπως χρειάζεται. Τοποθέτησε δύο μεγάλα ταψιά φούρνου στρωμένα με χαρτί ψησίματος σε απόσταση 4 εκ.
Ψήσε σε μέτριο φούρνο (160 C) για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε δίσκους για 10 λεπτά. Μετάφερε τα στη σχάρα για να κρυώσουν.
Τοποθέτησε γλάσο σε ένα μεσαίο μπολ. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία, ανακάτεψε σταδιακά 40-50 ml νερό μέχρι να έχει ομοιόμορφη υφή. Bάψε με το χρώμα.
Κόψε τα μπαστούνια καραμέλας σταυρωτά σε λεπτές φέτες για να φαίνονται σαν αστέρια.
Άπλωσε ομοιόμορφα γλάσο πάνω από τα μπισκότα. Διακόσμησε με το γλάσο, τις πέρλες κόκκινης ζάχαρης και τα αστέρια. Άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να δέσουν.