Η ομορφιά ενός stir-fry είναι το πόσο γρήγορα και εύκολα ετοιμάζεται, και αυτή η εκδοχή με γαρίδες είναι η τέλεια απόδειξη. Η μυστική σάλτσα, θα λέγαμε, είναι ένα μείγμα από μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι-σκόρδο για ένα γλυκό, πικάντικο μείγμα που επικαλύπτει υπέροχα τις γαρίδες και τα τρυφερά noodles ρυζιού.
Σούπα από γλυκοπατάτα και μήλο
Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:
Συστατικά
¼ φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ασιατική σάλτσα τσίλι-σκόρδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο (από 3 σκελίδες)
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
3 κουταλιές της σούπας λάδι canola
3 φλυτζάνια φρέσκα μανιτάρια shiitake σε φέτες
4 φλυτζάνια λάχανο, κομμένο σε φέτες
1 κιλό αποφλοιωμένες, πολύ μεγάλες γαρίδες
Noodles ρυζιού, μουλιασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες τους
Εκτέλεση
Βήμα 1
Χτύπησε ελαφρά το μέλι, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι-σκόρδο, το σκόρδο και το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μικρό μπολ.
Βήμα 2
Ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε μανιτάρια και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 6 λεπτά. Πρόσθεσε το λάχανο και μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 3 λεπτά. Μετάφερε το μείγμα των μανιταριών σε ένα μεσαίο μπολ.
Βήμα 3
Ζέστανε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε γαρίδες και μαγείρεψε, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει αδιαφανές στα κέντρα, 2 έως 3 λεπτά. Πρόσθεσε το μείγμα μελιού και τα μουλιασμένα και στραγγισμένα noodles στο τηγάνι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να επικαλυφθούν τα noodles με σάλτσα, περίπου 2 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το μείγμα των μανιταριών.