Μια από τις πιο διαχρονικά φθινοπωρινές γεύσεις είναι αναμφίβολα αυτή της κολοκύθας - τι πιο ιδανικό λοιπόν, για το καλωσόρισμα του Νοέμβρη, από μια λαχταριστή κολοκυθόπιτα που δε χρειάζεται ψήσιμο.
Η λευκή σοκολάτα που περιλαμβάνει όχι μόνο προσθέτει κρεμώδη γεύση βανίλιας στην πίτα, αλλά δένει καθώς κρυώνει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μπλεχτείς με τη ζελατίνη ή να ανησυχείς για μια ρευστή γέμιση.
Δες παρακάτω πώς μπορείς να τη φτιάξεις:
Συστατικά
Αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
200 γραμμάρια κράκερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
300 γραμμάρια τσιπς λευκής σοκολάτας (1½ φλιτζάνι)
1 κουτί πουρέ κολοκύθας 400 γραμμαρίων
225 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κάλυψε ένα μεγάλο πιάτο με μαγειρικό σπρέι.
Βήμα 2
Ρίξε κράκερ και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αλεσθούν και να γίνουν λεπτά (πρέπει να σου βγάλουν 2 φλιτζάνια). Πρόσθεσε βούτυρο (το μείγμα πρέπει να συγκρατείται όταν το πιέζεις στην παλάμη σου). Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι με επίπεδο πάτο ή μεζούρα, πίεσε τα ψίχουλα σταθερά στις κάτω και πάνω πλευρές της πίτας. Πάγωσε μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, λιώσε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μέτριο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άφησε τα να κρυώσουν. Χτύπησε τον πουρέ κολοκύθας.
Βήμα 4
Χτύπησε το τυρί κρέμα με ένα μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα. Πρόσθεσε τη βανίλια, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ξύνοντας τις πλευρές και τον πάτο του μπολ όπως χρειάζεται. Ανάμειξε τα για να ομογενοποιηθούν. Σταμάτησε το μίξερ, πρόσθεσε το μείγμα κολοκύθας και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 5
Ρίξε τη γέμιση σε πιατέλα πίτας και άφησε το στο ψυγείο μέχρι να δέσει. Σερβίρεται προεραιτικά με σαντιγί.