Αποφεύγεις τη γλουτένη, προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παράλληλα αναζητείς κάτι γευστικό που θα ικανοποίησει τις λιγούρες σου για γλυκό; Δοκίμασε την πιο υγιεινή εκδοχή των πολυαγαπημένων brownies, χωρίς αλεύρι και γλουτένη.
Αυτός είναι ο νέος viral καφές
Υλικά (για 9 μερίδες)
130 γρ. ζάχαρη καρύδας
2 αβγά
2 κουταλιές γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. φουντουκοβούτυρο
35 γρ. κακάο
1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/4 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλιά γλυκού baking powder
90 γρ. μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), ψιλοκομμένη, χωρισμένη σε δύο μέρη
115 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
Πώς να φτιάξεις εύκολα apple crumble
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 160ºC και στρώσε ένα τετράγωνο ταψί 24x24 εκ. με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη καρύδας με τα αβγά. Πρόσθεσε τη βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακάτεψε.
Σε άλλο μπολ, κοσκίνισε το κακάο, τη σόδα, την baking powder και το αλάτι. Πρόσθεσέ τα στο πρώτο μείγμα, ανακάτεψε, συνέχισε με τη μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακάτεψέ τα όλα με μια σπάτουλα. Μετάφερε το μείγμα στο ταψάκι και στρώσε ομοιόμορφα.
Ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήσε στη δεύτερη σχάρα του φούρνου για περίπου 25 λεπτά. Πριν το κόψεις, άφησε το να κρυώσει τελείως.