Υλικά
- 100 γραμ αλεύρι
- 300 γραμ ζάχαρη
- 300 γραμ σταφίδες
- 1 φλυτζάνι κονιάκ
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 φλυτζάνι βρασμένη κανέλλα
- Χυμό 2 πορτοκαλιών
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας σόδα
- 2 κουταλιές σούπας μπέικιν πάουντερ
- Μερικά γαρύφαλλα κοπανισμένα και όσο αλεύρι σηκώσουν
Εκτέλεση
- Βάλε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη. Κοσκίνισε το αλεύρι χωριστά και ρίξε το μέσα με το φλυτζάνι δουλεύοντας με το χέρι ή με ξύλινη σπάτουλα.
- Όταν γίνει μια μάζα ούτε σφιχτή, ούτε αραιή αλλά σαν πολύ πηχτό κουρκούτι, άδειασε τη σε φόρμα βουτυρωμένη και παπαλισμένη με αλεύρι.
- Ψήσε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.