Η καραντίνα μας έδωσε την ευκαιρία για περισσότερους πειραματισμούς στην κουζίνα, αλλά δυστυχώς μας έκανε να τρώμε περισσότερο.
Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δοκιμάσεις αυτή τη φορά κάτι πιο υγιεινό, εύκολο, γρήγορο και παράλληλα γευστικό.
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για νόστιμες μπάρες με φυστικοβούτυρο και μέλι:
Υλικά
3 φλιτζάνια βρώμη
6 κσ. φιστικοβούτυρο
6 κσ. μέλι
3 κσ. λιναρόσπορο
20 αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ
15 αποξηραμένα cranberries
1/4 φλτζ. γάλα αμυγδάλου
1/4 φλτζ. νερό-κουβερτούρα για το γαρνίρισμά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάλε την βρώμη, τα αμύγδαλα που έχεις ήδη χτυπήσει στο μπλέντερ, τα αποξηραμένα cranberries και τον λιναρόσπορο. Σε μια κούπα, βάλε το φιστικοβούτυρο με το γάλα αμυγδάλου και λιώσε το στα μικροκύματα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Κάνε το ίδιο με το μέλι και το νερό μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Έπειτα, πρόσθεσε τα υγρά υλικά στα σταθερά και ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κολλώδη υφή. Χύσε το μείγμα, στρώσε το σε ένα ταψί και ψήσε στους 180 ° C για 20 λεπτά. Άφησε τα να κρυώσουν τελείως και κόψε τις μπάρες σε τετράγωνα κομμάτια.