Τζατζίκι: Η πιο νόστιμη και light συνταγή για τη φετινή Τσικνοπέμπτη

23.02.2022
Τζατζίκι: Η πιο νόστιμη και light συνταγή για τη φετινή Τσικνοπέμπτη
Ναι, γιατί αν δεν το κατάλαβες, αύριο το... τσικνίζουμε.

Άνοιξε το Τριώδιο και ούτε το καταλάβαμε. Μας "προσπέρασε" κι αυτό όπως και τόσα άλλα αυτές τις... παράξενες εποχές που ζούμε λόγω κορονοϊού.

Σε πείσμα των καιρών, όμως, και σε μια προσπάθεια να πάρουμε τη ζωή μας πίσω ας κάνουμε ένα βήμα... γευστικό.

Τι κι αν δεν επιτρέπεται να βγούμε έξω ή να μαζευτούμε παρεούλα σε σπίτια. Ας γεμίσουμε το σπίτι σερπαντίνες και να το τσικνίσουμε μεταξύ μας. Όσοι είμαστε σε κάθε σπιτικό.

Βασικές οδηγίες για το τσίκνισμα έχουμε δώσει, σε περίπτωση που είσαι από τους τυχερούς, κατόχους και χειριστές ψησταριάς. Οι υπόλοιποι και με το γκριλ μια χαρά θα τα καταφέρουν.

Εκτός από τα κρεατικά και το κρασάκι, για το καλό, βασικό ρόλο σε αυτή τη γιορτή παίζουν τα συνοδευτικά. Πολλές σαλάτες θα προτείνουμε εμείς και μερικές σαλάτες αλοιφές!

Σήμερα, μάλιστα, θα σου δώσουμε και μια συνταγή για το πιο νοστιμο και light τζατζίκι. Θα μας θυμηθείς.

Υλικά

  • ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 2 κοτσάνια ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση
Ξύνεις και στύβεις το αγγούρι για να φύγει όλο το νερό του
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα
Τοποθετείς το τζατζίκι σε μεγάλο γυάλινο μπολ το σκεπάζεις με 1-2 φρυγανιές για να απορροφηθεί το νερό που περιέχει και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Άντε, και του χρόνου... "λεύτεροι"!