Είναι παχύ, υγρό και fudgy, μοιάζει περισσότερο με την υφή ενός σουφλέ σοκολάτας παρά με ένα μαστιχωτό brownie. Παρόλο που αυτό το κέικ σοκολάτας παρασκευάζεται χωρίς λευκή ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου (όπως πολλές άλλες συνταγές που θα έχεις βρει), εξακολουθεί να έχει γλυκιά και πλούσια γεύση. Έχει υπέροχη γεύση όπως είναι, αλλά φυσικά, μπορείς να το πας στο επόμενο νόστιμο επίπεδο και να το συμπληρώσεις βάζοντας από πάνω γιαούρτι χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα (αν είσαι vegan), παγωτό ή αν θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη, πασπάλισε λίγη ωραία κρέμα χωρίς ζάχαρη στην κορυφή.
Υλικά
- 1 μέτρια μπανάνα (περίπου 100 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρα φασόλια (περίπου 25 γραμμάρια)
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού chips μαύρης σοκολάτας χωρίς λακτόζη
Αυτό το είδες; 8 Superfoods που τονώνουν και “χτυπούν” το άγχος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολ (όχι στο δοχείο στο οποίο θα βάλεις το κέικ στα μικροκύματα), λιώσε περίπου ένα λεπτό τη μπανάνα, τα μαύρα φασόλια και το βούτυρο αμυγδάλου μέχρι να μαλακώσουν. Ανακάτεψε με τη σκόνη κακάο.
- Ρίξε το μείγμα σε μια μικρή κούπα ή κεραμικά φορμάκια. Ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Πασπάλισε με τα chips σοκολάτας (εάν θες) και συνέχισε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 30 έως 120 δευτερόλεπτα, έως ότου το μείγμα να είναι πάνω στο κέντρο σχεδόν στεγνό. Η υφή θα είναι fudgey, οπότε μην το παρακάνεις με το φούρνο μικροκυμάτων γιατί θα προκαλέσει μια ελαστική υφή που δεν το θέλουμε.
- Άφησε να κρυώσει για λίγα λεπτά (θα είναι πολύ ζεστό!) και απόλαυσέ το όπως είναι ή με λίγο γιαούρτι ή παγωτό, ή κρέμα χωρίς λακτόζη.
- Και το καλύτερο; Μόνο 266 θερμίδες ανά μερίδα!