Λατρεύεις τα Σαββατιάτικα brunch στο αγαπημένο σου μαγαζί; Αν και η εστίαση είναι κλειστή, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι μερικά από τα all time αγαπημένα πιάτα της υπέροχης αυτής συνήθειας.
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για λαχταριστό croque monsieur:
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
4 χοντρές φέτες καπνιστό ψιλοκομμένο χοιρινό
100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
250 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Άλειψε τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και ψήσε για 5'-6' στους 180°C. Ετοίμασε την μπεσαμέλ βάζοντας το βούτυρο στη φωτιά και όταν λιώσει, ρίξε το αλεύρι, ανακάτεψε, ρίξε και το γάλα και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε κατά διαστήματα σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Άπλωσε την μπεσαμέλ επάνω στις φέτες του ψωμιού, και στη συνέχεια βάλε σε κάθε φέτα καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα και πασπάλισε με παρμεζάνα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20' λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.