Χριστουγεννιάτικη απόλαυση: Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

18.12.2020
Χριστουγεννιάτικη απόλαυση: Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Βάλε αυτά τα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας σε ένα από τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σου και παρακολούθησέ τα με τι ρυθμό εξαφανίζονται. H απολαυστική κρέμα σοκολάτας ανάμεσα σε δύο μαλακά μπισκότα είναι πάντα κάτι που έχει πολλούς οπαδούς.

Τι θα χρειαστείς

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου (κοσκινισμένη)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Γέμιση

  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/4 φλιτζάνια ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας, λιωμένα

Οδηγίες

Ανακάτεψε το αλεύρι με τα εξής υλικά: σκόνη κακάο, μπέικιν πάουντερ και αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Βάλε τα στην άκρη. Χτύπα το βούτυρο με την κρυσταλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Χτύπα το αυγό και τη βανίλια. Χτύπα το σταδιακά στο μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Mάζεψέ το σε μια μπάλα. Χώρισε τη ζύμη στη μέση και στη συνέχεια τύλιξε κάθε μερίδα σε ένα κορμό πλάτους 5 εκατοστών. Tύλιξε τον κορμό σε κερωμένο χαρτί και στρίψε τις άκρες. Βάλε το στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Τοποθέτησε δύο ταψιά στον φούρνο αφού τον έχεις προθερμάνει στους 170 βαθμούς Κελσίου. Στρώσε πάνω στα ταψιά 2 φύλλα ψησίματος.

Κόψε τα μπισκότα σε στρογγυλο σχήμα πάχους 3mm και τοποθέτησέ τα με μια μικρή απόσταση πάνω στα φύλλα ψησίματος. Τα μπισκότα θα απλωθούν όταν ψηθούν. Άλλαξε τους θέση στα μισά του ψησίματος , μέχρι να γίνουν σταθερά στα 7 έως 8 λεπτά. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν στα φύλλα για 1 λεπτό και μετά μεταφέρε τα σε ένα ταψί για να κρυώσουν τελείως.

Ανακάτεψε το βούτυρο και τα λιωμένα τσιπ σοκολάτας μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

Γέμισε τα μπισκότα με τη γέμιση σοκολάτας στη μέση. Αυτό ήταν! Τα μπισκότα διατηρούνται καλά, έως και 5 ημέρες αν αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου,.