Η παραμονή στο σπίτι έχει κάνει πολλές από εμάς δημιουργικές και η παρασκευή φαγητού είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε.
Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για εύκολο σπιτικό χωμί:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. αλάτι και 1 ζάχαρη
1 μικρό εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
2 ποτήρια νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη, ρίξε όλα τα υλικά και τη μαγιά αφού την έχεις πρώτα διαλύσει σε λίγο από το χλιαρό νερό.
Ζύμωσε το ψωμάκι μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σου και πλάθοντάς το σχημάτισε ένα στρογγυλό ή μακρόστενο καρβέλι.
Βαλ΄το σε ένα μεγάλο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου στους 110 βαθμούς. Άφησε το για 1 ώρα χωρίς να ανοίξεις το φούρνο.
Μόλις περάσει η ώρα, γύρισε το θερμοστάτη στους 180 βαθμούς και άφησε το για 1 ώρα και μισή ακόμη.