Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για μανιταρόσουπα

08.11.2020
Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για μανιταρόσουπα
Τέλειο φαγητό σε 20 λεπτά

To δεύτερο lockdown μας δίνει την τέλεια ευκαιρία για λαχταριστό, σπιτικό φαγητό και νέες συνταγές. Τι καλύτερο λοιπόν, τώρα που η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά, από το να φτιάξουμε υπέροχη μανιταρόσουπα, σε μόλις 20 λεπτά και με 390 θερμίδες ανά μερίδα;

Δες και αυτό: Η συνταγή για πεντανόστιμο φιλέτο σολομού με σάλτσα πέστο

Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κιλό καθαρισμένα λευκά μανιτάρια
1 μεσαίου μεγέθους λεμόνι
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/4 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1/2 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. αλάτι·
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ light
1½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1 κ.γ. κορνφλάουρ, διαλυμένο σε 1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ρίξε στα μανιτάρια το χυμό λεμονιού και αφού τα κόψεις σε χοντρά κομμάτια ρίξε τα σε ένα μπλέντερ. Λιώσε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σόταρε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Πρόσθεσε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τη δάφνη και σόταρε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να πιει τα υγρά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και ζωμό κοτόπουλου και άφησε να πάρει βράση. Μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

Έπειτα, πρόσθεσε το κορνφλάουρ στη σούπα και συνέχισε να σιγοβράζεις για 10 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξε αλατοπίπερο και σέρβιρε σε ζεστά μπολ και πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.