Κρητική σπανακόπιτα από την Ελένη Πετρουλάκη: Βάλ' τη στο πρόγραμμα για την ερχόμενη εβδομάδα

29.03.2020
Κρητική σπανακόπιτα από την Ελένη Πετρουλάκη: Βάλ' τη στο πρόγραμμα για την ερχόμενη εβδομάδα
Η ελληνίδα γυμνάστρια αγαπάει πολύ την κουζίνα και μοιράζεται πολύ συχνά συνταγές που αγαπάει μέσω social media. Σήμερα μας έμαθε πώς να κάνουμε κριτική σπανακόπιτα. Ιδού η συνταγή λοιπόν. Εμείς την προγραμματίζουμε για Τετάρτη.

"Σήμερα θα φάμε Κρητική Σπανακόπιτα από τη θεία Ελένη! 😋✌🏻", γράφει με χιούμορ η Ελένη Πετρουλάκη και ιδού η συνταγή που ακολουθεί.

Καλή επιτυχία

Για το μείγμα
Ένα κιλό σπανάκι
Δύο Πράσσα
Ένα ματσάκι άνιθο
Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
Πέντε αυγά 1/2 του κιλού φέτα light
✔️Για το φύλλο
800γρ αλεύρι ολικής
Ένα κουταλάκι αλάτι
Ένα φλιτζανάκι του καφέ λάδι
λίγο ξύδι
Και το ζυμώνουμε!
Η ζύμη να μην είναι σκληρή για να μπορεί να ζυμωθεί..
Προετοιμασία για το μείγμα:
Τρίβουμε το σπανάκι ωμό με το αλάτι για να φύγουν όλα τα υγρά. Το Στραγγίζουμε καλά σφίγγοντας το με τα χέρια. Ψιλοκόβουμε το πράσο το κρεμμύδι και τον άνηθο, βάζουμε τα αυγά και την φέτα. Προαιρετικά λίγο πιπέρι στην γέμιση. Ανοίγουμε τα φύλλα και βάζουμε στο ταψί στο κάτω μέρος δύο φύλλα και συνεχίζουμε με το μείγμα. Μετά ανά ένα φύλλο και το μείγμα. Στο τέλος δύο φύλλα ζύμης και λίγο λάδι και ρίχνουμε σταγόνες νερό. Την χαρακώνουμε και την βάζουμε στο φούρνο, περίπου 1 ώρα στους 180-200 βαθμούς. Τα 100 γρ =190 kcal περιέχουν:
7,3 γρ πρωτεΐνη
19,6 γρ υδατάνθρακες
10,03 γρ λιπαρά