5 πρωτότυποι τρόποι για να απολαύσεις τα αυγά σου

23.03.2020
5 πρωτότυποι τρόποι για να απολαύσεις τα αυγά σου
Tηγανητό, scrambled, ή ποσέ: ένα αυγό μπορεί να σε κάνει να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο, αλλά αυτό το superfood είναι πραγματικά μια υποτιμημένη τροφή κυρίως για τα γεύματα, τα δείπνα ακόμα και τα επιδόρπια. Ας δούμε όμως μερικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσεις αυτή την τέλεια πρωτεΐνη, ώστε να μπορείς να απολαύσεις τα αυγά κάθε ώρα της ημέρας.

1. Πάνω από τα ζυμαρικά αντί για σάλτσα

Τηγάνησε ένα αυγό και βάλτο πάνω στα ζυμαρικά σου. Ω, ναι το αυγό δεν μπαίνει μόνο στα burger. Πρόσθεσε λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λάδι (αν θες και σκόρδο) και θα μας θυμηθείς!

2. Tρίψε ένα αυγό πάνω από λαχανικά ή σαλάτα

Αν τρίψεις ένα σκληρό βρασμένο αυγό πάνω από ψημένα σπαράγγια, φασολάκια ή μια απλή σαλάτα, θα εμπλουτίσεις το πιάτο σου (προσθέτοντας μερικά επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη Α και η λουτεΐνη) και μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα πλήρες γεύμα.

3. Κάνε τα ασπράδια ένα εξαιρετικό γλύκισμα

«Ψήσε» ένα στιγμιαίο επιδόρπιο με τρία συστατικά που έχεις στο σπίτι σου: Χτύπα τα ασπράδια με ζάχαρη για να κάνεις μια μαρέγκα, πρόσθεσε φρούτα και στη συνέχεια βάλε τα στο φούρνο.

Διάβασε και αυτό: 8 μυστικά για τέλεια scrambled eggs

4. Χρησιμοποιήσε το αυγό για dressing

Η ελαφρώς κολλώδης υφή ενός αυγού δένει ωραία με ψίχουλα ή κοπανισμένους ξηρούς καρπούς για να το προσθέσεις στο κοτόπουλο, το ψάρι και τα λαχανικά.

5. Βάλε ένα μέσα στο ζωμό σου

Πρόσθεσε ολόκληρο το αυγό (χτυπημένο) στο ζωμό για να δώσεις στην σούπα σου μια πιο παχιά υφή. Το λεγόμενο αυγολέμονο αν προσθέσεις λεμόνι!