Ένα κέικ στο σπίτι καλό είναι να... βρίσκεται! Κι αν έχεις βαρεθεί τις γνωστές συνταγές, ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης σου προτείνει μια πιο... λεμονάτη παραλαγή! Ιδού και καλή επιτυχία.
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα
- 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 70 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
- 20 γρ αμύγδαλο φιλέ
- 150γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 160γρ ηλιέλαιο
- 200γρ γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Χυμός από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα του cake.
- Χτυπάμε με ένα μίξερ το λάδι με τα αυγά, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο.
- Ανακατεύουμε και όταν ενωθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα.
- Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει στεγνή.
Σπύρος Παγιατάκης www.livetobake.gr