Κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο - Φουλ στη γεύση και τη... δροσιά

15.01.2020
Κέικ με λεμόνι και αμύγδαλο χωρίς βούτυρο - Φουλ στη γεύση και τη... δροσιά
Μια πολύ φρέσκια παραλλαγή του πιο κλασσικού, ίσως, γλυκίσματος.

Ένα κέικ στο σπίτι καλό είναι να... βρίσκεται! Κι αν έχεις βαρεθεί τις γνωστές συνταγές, ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης σου προτείνει μια πιο... λεμονάτη παραλαγή! Ιδού και καλή επιτυχία.


Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα

  • 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
  • 20 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 150γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 160γρ ηλιέλαιο
  • 200γρ γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε την φόρμα του cake.
  • Χτυπάμε με ένα μίξερ το λάδι με τα αυγά, το χυμό λεμονιού, την ζάχαρη και το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο.
  • Ανακατεύουμε και όταν ενωθεί καλά το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα.
  • Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και πασπαλίζουμε με μια πρέζα ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake και να βγαίνει στεγνή.

Σπύρος Παγιατάκης www.livetobake.gr