Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 250 γρ. βούτυρο για τη βάση + 120 γρ. για την καραμρέλα
- 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 1/4 φλιτζ. μέλι
- 3-4 μπανάνες ώριμες
Για το σερβίρισμα:
- 300 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
- κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σπάμε τα μπισκότα ελαφρώς και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Αναμειγνύουμε με το λιμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλα.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.
- Βάζουμε στο ψυγείο να δέσει η βάση.
- Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο γάλα, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι.
- Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να δέσει η καραμέλα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και την απλώνουμε.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω από την καραμέλα.
- Επικαλύπτουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε με κακάο.
- Προαιρετικά αφήνουμε το μπανόφι στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρουμε.