Αν είσαι από εκείνες που τρομάζουν στην ιδέα της ζαχαροπλαστικής, τα νέα είναι ευχάριστα. Ο Τάσος Αντωνίου, μέσα απότο site του mamapeinao.gr μας προτείνει μια πολύ εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο cheesecake. Δοκίμασέ την και εντυπωσίασε τους πάντες -ακόμη και τον εαυτό σου.
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- μαρμελάδα βατόμουρο για το γαρνίρισμα
Δοκίμασε και αυτό: Aperol Spritz: Πώς θα φτιάξεις μόνη σου το "απόλυτο" κοκτέιλ του καλοκαιριού
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c.
2. Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου ως εξής:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ταψί με στρογγυλό τσέρκι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, ώσπου το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου.
- Πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη. ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει.
3. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού ως εξής:
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε, στη μεσαία ταχύτητα, την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, ώσπου να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Απλώνουμε με κουτάλι την κρέμα τυριού πάνω στο κρύο μπισκότο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στην κρέμα τυριού, ξεφορμάρουμε το cheesecake και σερβίρουμε κρύο.