Υπάρχει μία λύση ώστε να απολαύσεις την ομελέτα σου λίγο πιο υγιεινά. Αντί για το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, απλά θα χρησιμοποιήσεις ένα πυρέξ και τον φούρνο.
Εκτός από τα βασικά συστατικά: αβγά, λάδι, αλάτι, πιπέρι, από εκεί και πέρα... The Sky Is The Limit, όπως λένε εις την αγγλικήν!
Ότι αγαπάς, ή, πιο απλά, ότι υπάρχει στο ψυγείο σου μπορεί να "δέσει" ιδανικά με την ομελέτα φούρνου που προκύπτει να φτιάξεις κάθε φορά. Αρκεί, φυσικά, να συμφωνεί με τη γεύση σου.
Ξεκινάμε με το ότι χρειάζεσαι 8 αβγά για ένα μέσο πυρέξ και από εκεί και πέρα, είπαμε... Ό,τι έχεις!
Ας δώσουμε μια επιλογή με φέτα, κολοκυθάκια και γαλοπούλα.
Σου δίνουμε ελευθερία ως προς τις ποσότητες αυτή τη φορά. "Με το μάτι" που έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές. Χοντροκόβεις τη φέτα και τη γαλοπούλα, περνάς τα κολοκυθάκια τον τρίφτη, τα απλώνεις όλα στο πυρέξ που έχεις λαδώσει πρώτα και από επάνω ρίχνεις τα αβγά που έχεις χτυπήσει προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι που θέλεις.
Αν θέλεις να προσθεσεις και ένα φλιτζάνι γάλα θα γίνει λίγο πιο αφράτη η ομελέτα. Δεν είναι υποχρεωτικό...
Βάζεις το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά στους 180°C.
Καλή όρεξη!