Και μαγείρισσα δεινή η Αντελίνα Βαρθακούρη. Πριν από λίγο καιρό, είχε ετοιμάσει ψαρόσουπα για ένα κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, με τον ολόφρεσκο ροφό που της έφεραν φίλοι καλοί, όπως ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους με ανάλογη ανάρτηση.
Διάβασε επίσης: Γιάννης Πάριος & Χάρης Βαρθακούρης: Η νέα συνεργασία πατέρα & γιου συγκινεί [video]
Στην αμέσως επόμενη ανάρτηση, η Αντελίνα μοιράστηκε μια φωτογραφία με το πιάτο ολοκληρωμένο -αν και... μισοφαγωμένο από "κάποιους που πείνασαν πολύ" και στη λεζάντα, τη συνταγή της αγαπημένης της μαγιονέζας.
Ιδού η φωτογραφία και στη συνέχεια η συνταγή. Καλή επιτυχία..
Έτοιμο το φαγάκι μας για σήμερα!!! Το μισό ψάρι, μου το έφαγαν πριν καν μπει στην πιατέλα...καποιοι...
Δημοσιεύτηκε από Adelina Teloni-Varthakouri στις Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019
Υλικά (για 2 φλυτζάνια μαγιονέζα)
1 αυγό ολόκληρο 1 κρόκος (σε θερμοκρασία δωματίου)
130 ml. ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο γιατί πικρίζει)
130 ml. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ξύδι balsamico λευκό
1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι (άν την θέλετε πολύ λευκή χρησιμοποιείστε άσπρο πιπέρι)
Προετοιμασία:
- Βγάζετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε απ’ το ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν: αυγά, μουστάρδα κι ένα λεμόνι.
- Αν βιαζόσαστε, τα βάζετε για 10’ σε μπολ με χλιαρό νερό της βρύσης για να έρθουν πιο γρήγορα στη σωστή θερμοκρασία.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό μίξερ, μπλέντερ, μούλτι, μίξερ χειρός, μηχανή φραπέ, οτιδήποτε μηχάνημα ανακατεύει με ταχύτητα. Απλώς, αν είναι μεταλλικό το μπολ που θα χρησιμοποιήσετε, ελέγξτε, πριν ξεκινήσετε, πως είναι σε κανονική θερμοκρασία. Αλλιώς, το βρέχετε για 2-3 λεπτά με χλιαρό νερό βρύσης και το σκουπίζετε καλά.
- Ρίχνετε στο μπολ, το ένα αυγό και τον κρόκο, τη μουστάρδα και το ξύδι.
- Τα χτυπάτε στο μίξερ για περίπου 40” ως 1’, σε υψηλή ταχύτητα. Θα παρατηρήσετε ότι περίπου τότε (ανάλογα και με το μηχάνημα που χρησιμοποιείτε) αρχίζει κάπως να φουσκώνει το μίγμα απ’ τις φυσαλίδες αέρα που έχουν δημιουργηθεί απ’ το χτύπημα.
- Αρχίζετε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σε σταθερή, χαμηλή ροή, ίσα-ίσα να κάνει μια λεπτή γραμμή στο μίγμα που ανακατεύεται. Θα παρατηρήσετε, σε περίπου 30”-40”, ότι το μίγμα, από υγρό αρχίζει σιγά-σιγά να πήζει καθώς το λάδι πλέον ενσωματώνεται σ’ αυτό και δημιουργείται η μαγιονέζα,
- Συνεχίζετε το χτύπημα και με το ηλιέλαιο.
- Όταν η μαγιονέζα φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα, σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζετε το μίγμα και διορθώνετε στη γεύση σας.Στη συνέχεια, προσθέτετε τον μισό χυμό του λεμονιού, χτυπάτε δυνατά στο μίξερ για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα και είναι ετοιμηηη!!!????
Διάβασε επίσης: Μυρίζει... ψαρίλα; 5 τρόποι για να τη διώξεις από την κουζίνα σου