Η γιαγιαδίστικη αυτή λεμονάδα μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζει πως το φυσικό έχει άλλη χάρη.
Χωρίς έξτρα ζάχαρη από το κανονικό, θεωρείται ιδανική λύση για παιδιά και μεγάλους που αγαπούν τη γεύση του λεμονιού.
Διαβάστε ακόμη: Τα νόστιμα, ζουμερά μπιφτέκια γίνονται… παιχνιδάκι
Τι θα χρειαστείς:
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 λεμόνια (και ξύσμα από 2)
- 1 γυάλινο μπουκάλι του λίτρου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα και το ξύσμα από δύο λεμόνια. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς όμως να βράσει το νερό.
Σουρώνουμε για να απομακρύνουμε το ξύσμα και τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον επίσης σουρωμένο χυμό από τα 4 λεμόνια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λεμονάδα μας στο μπουκάλι και συμπληρώνουμε με κρύο νερό.
Έτοιμη!