Ο συνδυασμός του καρπουζιού με τη φέτα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Σε αυτή την εκδοχή της εναλλακτικής σαλάτας, έχουμε ακόμη ένα συστατικό που προστίθεται. Η πανσέτα δίνει μια πιο "στοιβαρή" έννοια στη βάση του πιάτου που αξίζει την προσοχή σου! Θέλει μια κάποια προετοιμασία, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.
Θα χρειαστείς
1/2 κιλό πανσέτα χοιρινή
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. ξηρή μουστάρδα
1/2 κ.γ. αποξηραμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύριο πιπέρι
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
2/3 τυρί φέτα, θρυμματισμένη
vinegrette σαμπάνιας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλα μέντας για το γαρνίρισμα
Για τη vinegrette σαμπάνιας
1/4 φλιτζάνι ξίδι σαμπάνιας ή ξίδι από λευκό κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
1/2 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ. γ.τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη vinegrette: Σε ένα μικρό κύπελλο χτυπάς ελαφρά τα συστατικά, προσθέτοντας σταδιακά το λάδι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει. Αν είναι πολύ ξινή στη γεύση, προσθέτεις 1 κ.σ. ή περισσότερο νερό.
*Βράσε το κρέας σε νερό για 45 λεπτά. Στη συνέχεια στράγγισέ το και στέγνωσέ το με μια χάρτινη πετσέτα. Ανάμειξε τα μπαχαρικά όλα μαζί και τρίξε το στεγνό, πια, κρέας με το μείγμα. Βάλε το στη συνέχεια σε ένα μικρό δοχείο και άφησέ το στο ψυγείο για 8 με 12 ώρες.
Μετά τηγάνισε το κρέας σε ένα γουοκ για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ροδίσει, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Μόλις είναι έτοιμο, άφησέ το να κρυώσει και μετά το κόβεις σε κυβάκια επίσης.
Σε ένα μεγάλο μπολ συγκεντρώνεις όλα τα υπόλοιπα υλικά (καρπούζι και φέτα δηλαδή), προσθέτεις και την πασνέστα και στο τέλος τη βινεγκρέτ, τα φύλλα μέντας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη
Αυτό το διάβασες; Neon - Οι celebrities "ψήφισαν" ήδη το αγαπημένο τους φθινοπωρινό trend!
Πηγή: spoonforkbacon